Minigris

Kort fakta om oss og minigris

Vi kjøpte vår første minigris vinteren 2012, og siden da har det balla på seg til 4 stk. En galte,en råne og to purker.

Minigris er ingen rase men en samlebetegnelse for griser som er avlet for å ikke bli særlig store. Nå i sommer har vi hatt to griser til her, og flokken på seks stk, varierte veldig i størrelse og vekt. Selv om de er tung,blir de ikke kjempestore, men de er massive og sterke dyr som krever sin plass! Veldig mange omplasserer grisen sin etter en stund nettopp fordi den blir større enn forventet..

De er veldig koselige og sosiale kjæledyr.  Nysgjerrig, smarte og gode, men kan også både være sta,trassig og sur. De har ikke pels, men bust, og er derfor perfekt mtp allergi.

Minigrisene bør være to, og ha stor plass å boltre seg på. En innhegning er perfekt. En plass de kan rote å grave i. De trenger et lunt sted å sove og hvile seg i, med feks halm, gamle dyner og pledd og gjerne varmelampe på vinterstid.

 

 

 

Våre har stort hus med masse halm,pledd,madrasser og dyner. Rundt huset har de innhegning de kan gå i når de vil,også får de ut i ny og ned å være fri rundt på gården. Her hilser de både på gjester, hestene, kaninene også lager de ofte et show på plena med å rase rundt og herje.

Velger man å ha grisen boende inne, bør man være hjemme store deler av dagen sammen med grisen. Man kan ikke være redd for møbler og inventar. Kjedsomhet og nysgjerrighet går ofte utover møbler, skuffer og skap. De er glad i å rote og klarer det utroligste! De er ikke så god på trapper, og gulvet blir ofte glatt til klovene.

De lærer seg fort å tisse på kasse eller å gå ut når de skal på do.

Minigrisen spiser det meste som er spiselig og det er derfor viktig å tenke et godt sammensatt kosthold til de. Feks Kraftfor, frukt og grønnsaker sammen med vitaminer. Grovfor som høy og gress.Mine får også en del greiner fra trær som tidsfordriv  og snacks. Ofte kan man få avtaler på butikker om å få brød og frukt som går ut på dato eller er for dårlig til å selges.

 

De skal ikke sultefores fordi eier vil ha de mikroskopisk små. De skal ha et sunt kosthold og de vokser til de er et par år. Dårlig og lite mat fører fort til skader og i verste fall død.

Minigrisen bør vaksineres mot rødsyke og klippes klover på. Dette er noe man kan gjøre selv eller få hjelp av veterinær til.

Vi får stadig kull, eller har planlagte kull, så er det ønske om minigris kan dere sende oss en mail.

Vi selger grisene til noen med god tid, og som har erfaring fra før eller har satt seg godt inn i det å ha gris.

All reservasjon på grisunger krever depositum av halve kjøpesummen.

 

Alle kjøpere får tett oppfølging frem til avvenning fra mor. Ta gjerne kontakt for flere bilder og ved interesse.